Actualitat

Òscar Ordeig: “Adaptarem la política industrial del país a les necessitats de les empreses del nostre territori, per transformar-nos i progressar”

28 juny 2024

ros roca visita
El president del grup Socialistes i Units per Avançar al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha visitat aquest divendres les oficines centrals de bonÀrea a Guissona i l'empresa targarina Ros Roca per conèixer de prop la seva activitat.

Salvador Illa ha visitat aquest divendres dues indústries de referència a Lleida per conèixer la seva realitat i copsar les seves necessitats específiques, juntament amb Òscar Ordeig, diputat al Parlament per Lleida, Pirineu i Aran. En primer lloc, acompanyats per Anna Rius, regidora socialista a Guissona i vicepresidenta al Consell Comarcal de la Segarra, han conegut les oficines centrals de bonÀrea a Guissona. Durant la visita, Illa volgut conèixer de prop l’activitat d’aquest gegant carni a les terres de Ponent, en una reunió amb el seu CEO, Ramon Alsina i el Director General, Jaume Alsina.

La segona visita d’Illa i Ordeig ha estat a la seu a Tàrrega de Ros Roca, acompanyats de Silveri Caro, portaveu del grup municipal del PSC-CP al municipi. La reunió que han mantigut amb els seus responsables, Pere Petit i Josep Pedra, i altres directius, els ha permès descobrir el funcionament d’una indústria capdavantera a la demarcació, però amb l’horitzó al món.

“El que farem des del PSC és potenciar la indústria, però sobretot, la competitivitat en la indústria a les terres de Lleida, perquè aquesta és l’activitat que resisteix millor les crisis econòmiques”, ha explicat Ordeig. “Els objectius del Pacte Nacional per la Indústria ens emplacen a fomentar la indústria i, des de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, a garantir les infraestructures necessàries (viàries, tecnològiques, energètiques, de captació de talent) perquè això sigui possible”, ha afegit.

“Ens omple d’orgull que empreses amb l’ADN de Lleida, i en aquest cas una cooperativa, hagi estat capaç de contribuir a fer del sector agroalimentari el primer sector de l’economia de Catalunya, representant un 20 % del PIB. BonÀrea ha creat progrés i ocupació al territori i avui hem vingut a conèixer de primera mà la seva realitat i les seves necessitats, perquè ho continuï fent”, ha assenyalat Ordeig.

“El projecte de Ros Roca també diu molt de la capacitat que té el nostre territori de generar riquesa. Especialment a través del projecte d’ampliació de les seves instal•lacions, que afavorirà la creació de llocs de treball i la transformació a comarques de Lleida. Perquè tot això sigui possible hem de saber adaptar la política industrial del país a les necessitats de la indústria del nostre territori”, ha conclòs.