Actualitat

Les federacions del Vallès Occidental Sud i el Vallès Oest celebren el seu Congrés d’Unificació en una sola Federació del Vallès Occidental

5 juliol 2024

Cerdanyola ha acollit el primer Congrés del PSC Vallès Occidental, en el qual s’han unificat les federacions del Vallès Oest i el Vallès Occidental Sud després dels seus respectius congressos de dissolució. Al Congrés es va decidir la nova Comissió Executiva de la Federació, el president del Consell de Federació i els Consellers i Conselleres Nacionals.

L’obertura del congrés va ser a càrrec del Secretari d’Organització del PSC Catalunya, José Luis Jimeno, que va remarcar la importància d’aquest congrés. “Un congrés és un moment molt important en qualsevol formació política, però aquest és un moment molt important per aquesta federació i per aquest partit en concret”. “És un punt de partida, l’inici d’una federació sòlida, forta i capaç. Que situï la comarca en el lloc que li correspon políticament” va expressar Jimeno.

Paco Aranda, Exprimer Secretari del PSC Vallès Occidental Sud, va ser escollit Primer Secretari d’aquesta nova federació del PSC Vallès Occidental. Aranda va expressar la seva il·lusió per aquesta nova etapa. “No conec una millor manera de fer les coses que és amb tot i endavant. Amb honestedat, amb treball, amb esforç, amb humilitat i amb compromís. Per això compto amb tots i totes vosaltres per fer aquest camí junts. I això és al que ens comprometem avui, a fer un treball conjunt, oral i col·lectiu”.

El Primer Secretari del PSC Vallès Occidental Paco Aranda també va explicar els pilars d’aquesta nova federació. “Som el partit que vol generar riquesa i repartir-la. No volem igualar per sota. Volem que els de sota puguin pujar i que els de sota contribueixin al progrés. Som el partit de les dones, partit feminista, el partit que té les receptes per parar a l’ultradreta, perquè tenim molt clar el que proposem. Volem continuar governant a Sabadell i volem recuperar Terrassa. Volem continuar sent líders a Cerdanyola, a Rubí i conquistar Sant Cugat. Volem que Ripollet, Barberà, Castellar, Sentmenat, Polinyà, Castellbisbal continuïn tenint alcaldes i alcaldesses socialistes. També ajudarem a guanyar Gallifa, Rellinars, Vacarisses, Viladecavalls i Sant Quirze. Volem estar al vostre costat per fer política” va concloure Aranda.

El Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya i futur President de la Generalitat, Salvador Illa, també va assistir al Congrés d’Unificació i va dedicar unes paraules als assistents en la cloenda. “Terrassa, quan hem governat, s’ha transformat. Sabadell, quan hem governat s’ha transformat. Castellar també s’ha transformat. No en un dia ni en una setmana. Pas a pas, en una acció tenaç, constant. El mateix que amb el govern d’Espanya i el mateix que amb la Generalitat de Catalunya. I per això és important el partit, l’organització, i l’hem de cuidar. Si no hi ha vida orgànica, si no hi ha un debat viu i una unitat d’acció, la resta, s’acaba. La vida orgànica és un element essencial.”

Salvador Illa també va parlar sobre la comarca del Vallès Occidental. “Admetem la pluralitat del Vallès Occidental, que s’expressa amb objectius polítics diferents, formacions polítiques diferents, que respectem; però amb la voluntat que el nostre plantejament polític sigui present arreu de la vostra comarca i pugui tenir el màxim de representació arreu de totes les localitats i indrets de la comarca” va concloure Illa.

Organització de la federació del Vallès Occidental

La candidatura de consellers i conselleres nacionals va estar aprovada per un 98% dels vots. Per tant, els nous consellers i conselleres nacionals seran: Jesús Arasanz, M. Carme Berenguer, Montse Capdevila, Ana Carrasco, Dolors Conde, Bartolo Egea, José Gallardo, Xavier Garcés, Javi García, Ignasi Giménez, Alexandra Moreno, Juan Pérez, Josep Portero, Moisès Rodríguez, Montse Rueda, Marc Sanabria, Javi Silva, Luis Tirado i Olga Valenzuela.

La candidatura per presidir el Consell de Federació, encapçalada per Alfredo Vega López, es va aprovar per un 100% dels vots. Finalment, la Comissió Executiva de federació es va aprovar amb un 98% dels vots. Per tant, la nova Comissió Executiva de Federació és la següent:

Primer secretari, Paco Aranda.
Viceprimera secretaria, Eva Candela
Secretaria d’àrea d’organització i finances, Javi Garcia
Vicesecretaria d’organització i finances, M. Carmen Berenguer.
Secretaria de finances, Ruben Peñalver.
Secretaria de coordinació territorial, Juan Parra.
Secretaria d’acció electoral, Manuel Ruiz.
Secretaria de formació, Sonia Sada.
Secretaria d’àrea de política institucional i programes, Eva Menor.
Secretaria d’anàlisi i programes, Marc Sanabria.
Secretaria àrea de política municipal, Rafa Güeto.
Secretaria de cohesió municipal, Rafa Moya.
Secretaria àrea de polítiques públiques, José Leiva.
Adjunt àrea i secretaria d’educació, David Gonzàlez.
Secretaria de salut, Alba Soldevila.
Secretaria de mobilitat i infraestructures, Jordi Orta.
Secretaria de treball i indústria, Montse Gonzàlez.
Secretaria de ciència i universitats, Carolina Sanchis.
Secretaria de transició ecològica, Marga Vila.
Secretaria d’acció social, Claudia Cano.
Secretaria de cultura, Cristobal Albéndiz.
Secretaria d’Habitatge, Marc Rolrà.
Secretaria de polítiques de les dones, Carlota Menéndez.
Secretaria de gent gran, Eva Herrera.
Secretaria d’LGTBI, Aleix Pérez.
Secretaria de comunicació, Moisès Rodríguez
Secretaria de coordinació parlamentària, Estela Valdivia.
Adjunt de formació, Paco Marín.
Adjunt d’acció social, Fran Pérez.