Actualitat

El PSC celebra la concessió d’1,3 MEUR per millorar Hifrensa

10 juliol 2024

PSC Vandellòs

El Ministeri d’Indústria i Turisme del govern espanyol ha concedit a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant una subvención d’1.319.143€ pel projecte d’actuació sobre el patrimoni arquitectònic del conjunt històric d’Hifrensa, obra de l’arquitecte racionalista, Antoni Bonet Castellana.

El projecte ideat, tramitat i aprovat durant el mandat anterior pel govern municipal del PSC, contempla actuacions sobre els immobles públics del conjunt històric: l’escola Àster, el pavelló i els horts didàctics del poblat d’Hifrensa.

Aquestes actuacions estan centrades en restaurar aquests edificis públics i adequar-los a les normatives actualcs en matèria d’estalvi i eficiència energètica, així com a l’accessibilitat universal i a la seguretat.

La justificació del projecte, que ha estat subvencionat al 100%, és especialment rellevant per l’oportunitat que suposa la posada en valor dels elements singulars i diferenciadors del patrimoni històric i arquitectònic que representa l’última colònia industrial de Catalunya. En aquest sentit, el Poblat d’Hifrensa és un exemple destacat de l’arquitectura racionalista relacionada amb la producció d’energia d’origen nuclear, que contribuirà a l’estratègia de desestacionalització de la destinació en l’àmbit del turisme industrial i cultural.

Crear producte turístic vinculat al patrimoni històric i cultural és una de les línees de treball que ens marcaven per tal de desestacionalitzar i diferenciar l’oferta turística de la nostra destinació.

Per això, van concentrar esforços des dels diferents departaments implicats (Turisme, Urbanisme, Cultura i Patrimoni) a través d’un treball col·laboratiu, tant polític com tècnic.

És una gran notícia pel nostre municipi i és el restultat d’una política de revalorització del patrimoni històric i cultural portada a terme durant el mandat socialista mitjançant la seva protecció i conservació.

Des de la formació local del PSC, els seus dirigents han agraït públicament a totes les persones implicades: autors del projecte – en especial a l’arquitecte local Juan F. Ródenas, tècnics i tècniques de l’Ajuntament i del Ministeri d’Indústria i Turisme, així com als responsables polítics que ho fan fet possible