Actualitat

Trobades del Parlament amb alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona

10 juliol 2024

Ivana Martínez PSC

En un esforç per enfortir la relació entre el Parlament de Catalunya i els municipis del Camp de Tarragona i Baix Penedès, els diputats i diputades del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han dut a terme una sèrie de visites a diverses localitats. Aquest tour inclou municipis destacats com Constantí, Tarragona, Reus, Cambrils i Calafell.

Aquestes visites busquen reforçar els vincles amb els líders locals, abordar les seves preocupacions i promoure el desenvolupament regional.Un dels objectius d’aquestes trobades és l’enfortiment de les relacions entre els representants del Parlament de Catalunya i els municipis. Aquesta interacció directa facilita una comprensió més profunda de les necessitats i preocupacions locals.

A través de reunions i diàlegs, els diputats i diputades del PSC busquen identificar les necessitats i reptes específics que afronten aquests municipis. Aquest coneixement és crucial per dissenyar polítiques que responguin efectivament a les realitats locals.

Durant aquestes visites, es discuteixen possibles projectes de desenvolupament que podrien beneficiar les comunitats locals. El PSC es compromet a donar suport a iniciatives que promoguin el creixement econòmic, social i cultural d’aquestes àrees.

1. A Tarragona, les converses es van centrar en la nova ubicació de la Laboral o la preservació del patrimoni cultural i històric entre d’altres. La diputada Ivana Martínez del PSC va subratllar el seu compromís de treballar per fer realitat el Pla de Barris i la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat per la millora i la conservació del Patrimoni Històric de la ciutat.

2. A Reus, l’agenda va incloure discussions sobre la modernització dels serveis públics i l’increment del finançament públic a la universitat i la recerca on Reus vol continuar sent pionera. El diputat Alberto Bondesio va expressar el seu interès en col·laboracions que impulsin la innovació, el desenvolupament sostenible o els grans projectes de ciutat com pot ser l’estació d’autobusos, titularitat de la Generalitat i el CAP Sant Pere.

3. A Constantí, els representants del PSC al Parlament, al Congrés i al Senat es van reunir amb l’alcalde per parlar sobre temes relacionats amb les infraestructures i el desenvolupament econòmic. Es va destacar la necessitat de millorar les connexions de transport i donar suport a les petites i mitjanes empreses locals.

4. A Cambrils, les reunions van abordar temes de seguretat i desenvolupament urbà. Es van discutir estratègies per millorar la seguretat ciutadana i fomentar un creixement urbà ordenat i sostenible amb el projecte del TramCamp.

5. A Calafell, les converses es van centrar en la seguretat i la millora de les infraestructures del municipi. El diputat Christian Soriano, ha assegurat que continuarà duent a terme les trobades amb alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès per conèixer les necessitats dels municipis amb la Generalitat de Catalunya.

Aquestes visites són una mostra del compromís del PSC amb la proximitat i la cooperació amb els municipis de les Comarques Tarragonines. En mantenir un diàleg obert i constructiu amb els alcaldes i alcaldesses, el PSC busca assegurar que les polítiques de la Generalitat de Catalunya donin solucions a les problemàtiques dels municipis.

L’impacte esperat inclou una major coordinació entre el govern català i els governs locals, així com la implementació de projectes que millorin la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

Les visites dels diputats i diputades del PSC a municipis com Constantí, Tarragona, Reus, Cambrils i Calafell representen un pas significatiu cap a una governança més inclusiva i propera a les realitats locals. A través d’aquestes interaccions, el PSC demostra el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i equitatiu de tota la regió de Catalunya.