Actualitat

Laura García Manota, nova Primera Secretària electa de la Joventut Socialista de Catalunya

18 juliol 2024

entrega avals Laura Garcia
Laura García Manota, nova Primera Secretària electa de la Joventut Socialista de Catalunya

18/07/2024

L’hospitalenca ha presentat davant l’autoritat electoral a la seu del Partit dels Socialistes de Catalunya i de la Joventut Socialista de Catalunya al Carrer Pallars de Barcelona, els avals necessaris per convertir-se en la nova primera secretària electa de la JSC, després que el passat dia 2 de juliol, presentes a l’autoritat organitzadora del 18è Congrés Nacional, la seva candidatura a liderar la primera organització política juvenil de Catalunya.

Amb l’aval de 279 militants de la JSC de tot el territori, ahir a la tarda Laura García s’ha presentat davant l’autoritat organitzadora del 18è Congrés Nacional, el tarragoní Nacho García Latorre, complint amb el mateix reglament del 18è congrés nacional aprovat per Consell Nacional de la JSC, proclamant a la candidata, com a primera secretaria electa, que haurà de ser ratificada al 18è Congrés Nacional del pròxim 4,5 i 6 d’octubre.

Amb Laura García, l’organització tornarà a tenir una dona com a primera secretària , després de més de 28 anys. García ha estat fins ara, la viceprimera secretària de la JSC i secretària de feminisme, des del 2021. A la seva federació del PSC, L’Hospitalet, ha estat escollida recentment com a Viceprimera secretària de la Federació.

Pel que fa al seu vessant institucional, ocupa la segona tinença d’alcaldia de L’Hospitalet del Llobregat, en el seu segon mandat a l’executiu municipal.

La nova líder electa de la JSC, agafarà el relleu del cornellenc, Ot García Ruiz, que amb el seu lideratge aquests darrers tres anys, deixa una organització reforçada, que es troba en el seu millor moment pel que fa a militància, presència territorial i representació institucional. Una organització, que gràcies a la seva força orgànica i institucional, ha incidit en diferents polítiques públiques, fent-la l’eina útil pels i les joves de Catalunya.