Actualitat

Els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf, implicats amb la nova etapa a Catalunya per “unir i servir”

9 agost 2024

Carta del Primer Secretari de la Federació Alt Penedès-Garraf

El nostre primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha pres possessió avui com a  133è President de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’una fita important per al socialisme, però sobretot una oportunitat per al conjunt de la societat catalana amb l’objectiu d’obrir una nova etapa. Una etapa per constituir un Govern que se centri en el lema que ha impulsat la nostra campanya, que defineix en si mateix la necessitat de tornar a la política útil:  “Unir i servir”. Una etapa per passar pàgina d’un cicle polític sostingut durant anys que ha descosit políticament i socialment, i ha servit menys. Una etapa que, afortunadament, comptarà amb un President amb formes que contrasten amb les audàcies i les maniobres estèrils, i que defensa el respecte, les institucions, el pluralisme i el diàleg. Una etapa en la que els i les socialistes reafirmarem el nostre patriotisme, davant d’aquells que s’anomenen patriotes contínuament, però que no tenen manies per debilitar la pàtria i les seves institucions quan no estan al poder. Una etapa en la que hem de manifestar amb orgull la nostra voluntat de reforçar els serveis públics i els valors que ens defineixen com a socialistes, tal i com dèiem al nostre Congrés de Federació: progressistes, catalanistes, federalistes, municipalistes, ecologistes, feministes, europeistes i defensors de la participació democràtica, la pluralitat i la igualtat en drets i deures. Una etapa que també emmarca Catalunya en una Espanya i una Europa federals.

Arribar fins aquí ha estat també fruit de l’esforç incansable i el compromís del conjunt dels i les militants del PSC durant els darrers anys. A les diferents agrupacions, en els diferents processos electorals,… també al Garraf i a l’Alt Penedès. A cada assemblea, a cada trobada, a cada acte,… amb esperit crític si cal, però sempre conscients de ser una formació política seriosa, respectuosa i unida en els objectius essencials, fem Partit i avancem, sempre amb un sentit institucional que hem de preservar. Moltes gràcies!

Ara bé, aquesta no és cap fita final, sinó el començament d’una veritable tasca de servei: Governar Catalunya. I per això cal seguir amb aquest compromís amb el Partit com a instrument, i amb la millora de la societat catalana com a finalitat. Segur que els i les militants i simpatitzants tindrem idees, veurem coses millorables, hi direm la nostra,… És i ha de ser així en un partit que és, fonamentalment, el conjunt de la seva militància. Però al mateix temps, celebrem i donem suport al President avui, demà i durant la complexa tasca per avançar en aquesta nova etapa política.

Hi ha molt per fer progressivament, i també hi haurà entrebancs, a Catalunya i a Espanya, però serà en aquests moments quan la nostra militància activa tindrà encara més sentit. Celebrar les victòries és il·lusionant, i cal fer-ho amb orgull. Però gestionar les complexitats serà el veritable repte de la nostra implicació des de la cohesió i el constructivisme. Ja hi haurà forces que ho voldran fer descarrilar. Vivim en una societat, a Catalunya, a Espanya i a Europa, en la que les majories absolutes no són ja l’escenari dominant. Per això el PSC és avui el partit transversal que respon a la necessitat de diàleg, de respecte mutu, d’empatia, de transigència i de cerca de punts en comú per avançar i decidir.

Us proposem començar el curs polític exercint aquesta militància activa. En les properes setmanes, des de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC us farem arribar la convocatòria de la primera trobada d’Impuls Ideològic “Socialistes, enraonem!” per començar el curs polític el mes de setembre, on tindrem la oportunitat d’enraonar sobre la nova etapa política que s’obre a Catalunya.   

Unim i servim, col·lectivament, cadascú des del seu rol en cada moment. El Partit i la implicació de cadascú de nosaltres, hi té i hi tindrà una contribució essencial.

Bon estiu.

Albert Tort

Primer Secretari

PSC Alt Penedès-Garraf