Actualitat

MANIFEST DE LA JSC PER LA DIADA DE CATALUNYA

10 setembre 2024

MANIFEST DE LA JSC PER LA DIADA DE CATALUNYA

Commemorem una nova Diada de Catalunya, un nou 11 de setembre, amb una ànima especial. La Joventut Socialista de Catalunya, celebrem aquesta nova etapa de Catalunya on els i les catalanes, i els i les joves de Catalunya, han apostat per una Catalunya d’avenç i de progrés.

L’any passat encaràvem aquest mateix dia amb una actitud d’esperança. Després d’uns anys de desafiament polític a Catalunya, on el govern de Pedro Sánchez empenyia noves polítiques socials i vetllava per una nova dinàmica a la nostra societat, des de Catalunya, ens imperava un esperit de canvi.

Avui, un any després, els i les socialistes celebrem i acceptem la responsabilitat que comporta estar al capdavant de la Generalitat de Catalunya. Escollir a Salvador Illa president, suposa per Catalunya vetllar per una societat igualitària, on hi hagi oportunitats per a tots i totes. On els i les joves siguin una peça clau de l’entramat de la societat Catalana, i les nostres necessitats siguin escoltades i treballades.

Continuarem defensant el model progressista de la JSC, que juntament al PSC i al PSOE, ha demostrat ser una eina útil per la societat. Hem pogut avançar en polítiques de progrés, estem fent front als discursos d’odi i a l’extrema dreta, i seguim treballant per fer front a tots els reptes que tenim al davant:

  • Acabar amb la violència masclista i els crims de gènere. Catalunya ha de ser terra feminista i igualitària.
  • Fer front a la crisi d’habitatge que colpeja amb força a aquelles persones amb menys recursos, afectant especialment els i les joves impossibilitant l’emancipació en l’etapa juvenil, i fent que això suposi un fre en les trajectòries personals del nostre jovent.
  • Vetllar per una transició ecològica justa i preservar el nostre medi i biodiversitat. La crisi climàtica incipient és l’últim avís per replantejar la nostra relació amb el planeta. Un creixement econòmic progressista i verd que respongui a les necessitats i oportunitats de Catalunya.
  • Enfortir els nostres serveis públics, pilar de la societat, l’educació i la sanitat. Més inversió y una millor gestió és urgent, així com apostar per la investigació i la recerca.

Aquests, entre altres reptes en àmbits de gran importància per la nostra societat, suposen el canvi que volem per Catalunya. Després de tots aquests anys defensant les nostres idees, el Futur és ara.

La cooperació i compromís amb els valors democràtics, seran l’eina per construir un present i futur millor pels i les joves. Aprofitem aquesta diada per celebrar la nostra terra i la seva diversitat. Una Catalunya de totes i tots. Plural, democràtica i de progrés.

Visca Catalunya i bona diada a totes i tots!

JSC