Actualitat

Polinyà obté la certificació de qualitat per als polígons de Llevant i Nord-est

3 desembre 2024

És el primer municipi del Vallès Occidental i de l’AMERC que obté aquesta certificació simultàniament per a dos polígons

Polinyà obté la certificació de polígons industrials de qualitat per duplicat, per als polígons de Llevant i Nord-est. Es converteix, així, en el primer municipi del Vallès Occidental i de l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) que obté aquesta certificació simultàniament per a dos polígons. El polígon de Llevant, que compta amb 64,48 hectàrees, alberga 49 empreses, mentre que el de Nord-est, amb 19,95 hectàrees, n’allotja 29.

L’acte de lliurament del certificat es va celebrar a Can Gavarra de la mà del vicepresident de la Coordinadora Española de Polígonos Empresariales (CEPE), David Giménez i la presència de l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, la regidora de Desenvolupament Local, Cintia Guerrero, el president de l’associació d’Empresaris del Polígon de Llevant, Joan Porras, i el cap del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, Carles González.

El certificat de qualitat és un distintiu que reconeix la qualitat dels espais industrials, a partir de l’anàlisi de més de vuitanta aspectes claus definits per CEPE, la Coordinadora Espanyola de Parcs Empresarials. CEPE, de la qual són membres a Catalunya la Diputació de Barcelona i PIMEC, busca, amb aquesta marca, reconèixer el valor d’un polígon per a un municipi o territori.

Personal tècnic municipal ha treballat en els darrers anys en la recopilació de la informació necessària per atendre l’auditoria. Es van documentar tots els serveis i actuacions dutes a terme als polígons, des de contractes a intervencions municipals i iniciatives de col·laboració publico-privades, referents a la relació de més de 181 ítems de qualitat.

Aquests factors de qualitat van ser auditats per l’empresa Aenor, que va revisar documentalment i sobre el terreny el grau de compliment dels criteris definits, avaluant diverses categories, com el nivell de desenvolupament urbanístic, d’infraestructures, de manteniment, de serveis bàsics i avançats, de gestió o d’influència social.

A més, el certificat és també un incentiu per seguir treballant en la millora contínua dels polígons, atès que té una durada limitada a quatre anys i, per tant, caldrà renovar-lo periòdicament.

Amb l’obtenció d’aquests certificats es reconeix l’esforç fet en els darrers anys per aportar valor, millorar la competitivitat dels espais industrials i generar ocupació de qualitat. A més, la redacció i aprovació d’un Pla de Manteniment dels Polígons d’Activitat Econòmica és un dels objectius del Pla d’Actuació Municipal de l’actual mandat.